Milan slavio na Santiago Bernabeu

Radiosarajevo.ba
Milan slavio na Santiago Bernabeu

Foto: AP

U četvrtak su odigrani preostali susreti Lige prvaka.

Najzanimljivija utakmica u srijedu se igrala na Santiago Bernabeu gdje su se susrela dva najtrofejnija kluba ovog natjecanja. Real s devet naslova i Milan koji je sedam puta bio na tronu Europe. 'Kraljevi' su bili bez svoje prve zvijezde Cristiana Ronalda pa su sve su oči bile uprte u okršaj Kake i Ronaldinha. Umjesto njih 'zvijezde' dvoboja prvo su bili golmani, a na kraju Pato.

Dida je u 19. minuti ispustio loptu ispred Raula, a 'sedmica' Reala je poklon iskoristila. Pogodak u mreži Talijana utišao je bijes s tribina prema glavnom sudiji De Bleeckereu koji je nešto ranije propustio dosuditi čisti jedanaesterac za domaćina kada je Zambrotta srušio Benzemu. U nastavku je Dida se nekoliko dobrih intervencija spašavao do toga trenutka nemoćni Milan. Ipak, 'rossonneri su zahvaljujući golmanu Casillasu preokrenuli. Prvo ga je Pirlo iznenadio s 30 metara, a zatim je španski golman kojem je to bila 100. utakmica nepotrebno istrčao, a Pato je doveo Talijane u vodstvo. Drenthe je u 76. minuti preciznim udarcem izjednačio, a tada je postalo vatreno. Bilo je prilika s obje strane, a u 86. minuti je sudac poništio Ronaldinhu pogodak zbog prekršaja. Ipak, Talijani u stigli do pobjede drugim pogotkom Pata koji je izmakao pozornosti domaće obrane i s nekoliko metara iz voleja pogodio za veliku pobjedu.

U drugoj utakmici skupine B Zürich nije uspio napraviti novo iznenađenje. Oslabljeni domaćin kapitulirao je u 69. minuti, a strijelac za tri boda Marseillea je bio Heinze.

U skupini A Bordeaux se barem malo osvetio Bayernu za poraz u finalu Kupa Uefa 1996. Francuski prvak je već u 6. minuti bio u zaostatku kada je vlastitu mrežu zatresao Ciani, ali isti igrač se iskupio 20 minuta kasnije kada je pogodio. Odmah nakon toga Müller je zaradio drugi žuti, a brojčanu prednost su Žirordinci naplatili u 40. minuti golom Planusa. Bordeaux je u 66. minuti imao penal, ali je Butt obranio udarac Gourcuffa te se tako iskupio za svoju pogrešku, jer je on bio krivac za 'bijelu točku'. Gomlan Bayerna obranio je kazneni udarac i Cianiju, ali Bayern bez povrijeđenih Robbena, Olića i Riberyja nije imao snage da to kazni. Još je na kraju kod Bayerna pocrvenio i Van Buyten. Pranjić za Bavarce nije ulazio u igru.

Juventus se u istoj skupini dugo mučio s Izraelcima, ali je Chiellini (47) slomio otpor Maccabija, a treba spomenuti kako su gosti od 68. minute igrali s igračem manje.

Wolfsburg u skupini C nije uspio svladati Bešiktaš koji je tako prekinuo crni niz protiv njemačkih klubova - nakon pet poraza stigao je prvi bod. Wolfsburg je bio bolji, ali na kraju su morali strahovati jer je zbog udaranja suparničkog igrača pocrvenio Grafite pa su posljednjih 15 minuta Nijemci bili s igračem manje.

Još ranije je posao obavio Manchester United koji je u Moskvi svladao CSKA 1:0.

Nakon gostovanja Atletica španski klubovi na Stamford Bridgeu su ostali na samo jednoj pobjedi u 13 utakmica. Chelsea je nastavio svoj uspješni domaći niz u Ligi prvaka i sada je na 20 susreta bez poraza. S novom pobjedom Ancelottijeva družina je zadržala maksimalan učinak, a junak je bio Kalou koji je dva puta zatresao mrežu Asenja, a posao su samo završili Lampard i Perea autogolom.

U sjeni dvoboja u Londonu Ciprani su pali u Portu. APOEL je vodio autogolom Pereire, no s dva gola preokrenuo je Hulk. I tu nije moglo bez isključenja pa je u 74. minuti pocrvenio domaći nogometaš Gonzalez. Ipak, nije bilo posljedica za Portugalce.

Rezultati:
Bordeaux 2 - 1 Bayern Munich 2:1
Juventus 1 - 0 Maccabi Haifa 1:0
CSKA Moscow - Manchester U. 0:1
Wolfsburg 0 - 0 Besiktas 0:0
Real Madrid 2 - 3 AC Milan 2:3
Zurich 0 - 1 Marseille 0:1
Chelsea 4 - 0 Atletico Madrid 4:0
Porto 2 - 1 APOEL Nicosia 2:1

tportal.hrradiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije