Mihajlović spašava Zvezdu?

Radiosarajevo.ba
Mihajlović spašava Zvezdu?

Bivši svjetski i evropski prvak ekipa Crvene Zvezde nalazi se u najvećoj krizi od nastanka kluba. Crveno-beli ostaju bez trenera Čedomira Janevskog koji je dobio poziv da trenira selekciju Makedonije, a rukovodstvo beogradskog kluba ga u tome neće sputavati.

Beogradski mediji pišu kako aktualni trener Čedomir Janevski neće ostati na klupi čak ni ako Zvezda osvoji srpski Kup.

"Došao sam u Zvezdu u problemima, a vjerovatno će se sezona tako i završiti. Međutim, atmosfera u svlačionici je odlična, iako uvjeti nisu idealni, ali stručni štab i igrači ne mogu uicati na njih", rekao je Janevski.

Kako piše Blic najozbiljniji kandidat za tu poziciju je Siniša Mihajlović, koji je dobio otkaz u Bologni jer nije mogao ispuniti misiju očuvanja njezina prvoligaškog statusa.

Kao olakšavajuću okolnost srbijanski mediji navode da je Mihajlović u dobrim odnosima je s Markom Miškovićem, potpredsednikom Crvene Zvezde.

"Kada sam počinjao trenirati nogomet, želio sam jednog dana postati član Crvene Zvezde. Tu misiju sam ispunio i normalno je da sada kao trener maštam o danu kada ću sjesti na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba. Ne mogu vam dati tačnu vremensku odrednicu, možda se to desi za šest mjeseci ili godinu dana, a možda i za deset", prenio je Blic Mihajlovićevu izjavu koju je dao jesenas.

Kriza se nastavlja

Sportski direktor kluba Ilija Ivić priznao je da ne bi došao na tu funkciju 2008. godine da je znao u kakvom je stanju Zvezda.

"Sa tom činjenicom me niko nije upoznao u danima kada smo razgovarali oko mog angažovanja u klubu. Iskreno, ni ja nisam vjerovao da Zvezda može da doživi finansijski krah i da kasa bude potpuno prazna. To nikad pre nije bio slučaj. I baš meni se dogodilo da budem svjedok takvog stradanja", rekao je Ivić.

Ivić nagoveštava da se neće dugo zadržati u crveno-belom taboru ako se nešto radikalno ne promeni.

"Ako se finansije ne stabilizuju, nema razloga da ostanem u klubu. Volim čiste odnose i račune. U sadašnjim uslovima je nemoguće raditi", rekao je sportski zirektor Crvene Zvezde za mtsmondo.com.

blic.rs/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije