Michael Owen na kraju karijere obilježene povredama

Radiosarajevo.ba
Michael Owen na kraju karijere obilježene povredama


Michael Owen objavio je da će se oprostiti od aktivnog igranja fudbala na kraju sezone, javio je Guardian.co.uk. Dugogodišnji reprezentativac Engleske i nekoć jedan od najboljih fudbalera na planeti, od karijere nije načinio ono što je talentom i znanjem mogao. Brojne povrede, ali i pogrešne odluke prilikom promjene klubova, posljednjih su ga godina odvojile od vrhunskih nastupa, a čini se da je ključna greška bila odlazak iz Liverpoola 2004. godine. 

Owen se tada zaputio u Madrid, a u Realu nije nastavio tamo gdje se zaustavio igrajući za matični klub. Uslijedio je povratak u domovinu, potpis za Newcastle i novi problemi. Svaki povratak na teren bio je obilježen novom povredom i višemjesečnim rehabilitacijama. Ništa nije bilo kako treba ni u Manchesteru, gdje je nastupajući za United imao skromne brojke. Pokušao je posljednjih mjeseci formu vratiti igrajući za Stoke City, ali nije išlo. Povrede, borba s formom i novi loši nastupi obilježeni samo jednim premijerligaškim golom ove sezone.

''Osjećam da je pravi trenutak''

''Osjećam da je sada pravi trenutak da spustim zavjesu na karijeru. S neizmjernim ponosom objavljujem namjeru da se krajem sezone povlačim iz profesionalnog fudbala'', kazao je Owen, a objavili brojni otočki mediji.

Michael Owen rođen je 14. decembra 1979. godine u Chesteru. Karijeru je počeo u Liverpoolu, igrao je još za Real, Newcastle, Manchester United i Stoke City. Postigao je više od 150 premijerligaških golova, i jedan je od najboljih igrača Redsa u slavnoj historiji ovog kluba.

Za nacionalni tim Engleske odigrao je 89 utakmica postigavši 40 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije