Messi zaželio Neymaru sve najbolje u novoj životnoj epizodi

Anadolija
Messi zaželio Neymaru sve najbolje u novoj životnoj epizodi
Argentinski fudbaler Lionel Messi, prva zvijezda Barcelone, poželio je sve najbolje svom klupskom saigraču Neymaru, koji je danas napustio klupski trening kako bi najvjerovatnije potpisao ugovor sa Paris Saint-Germainom, javlja Anadolu Agency (AA).

Brazilski fudbaler Neymar je ispoštovao dogovor sa klubom i pojavio se jutros u Barceloninom trening kampu Ciutat Esportiva. Međutim, tamo se zadržao tek četrdesetak minuta i potom svojim automobilom napustio trening centar.

Potom se službeno oglasila i Barcelona koja je objavila da se Neymar pozdravio sa saigračima i rekao im da ima namjeru napustiti klub. Tom prilikom Brazilac je izrazio želju da napusti klub, nakon čega mu je trener Ernesto Valvedre dopustio da napusti trening ekipe.

Ovim je postalo izvjesno da će Neymar, za kojeg se već danim piše kako će preći u Paris Saint-Germain, prihvatiti ponudu iz "grada svjetlosti" i potražiti novi izauzov u karijeri. Ukoliko se transfer zaista realizuje Neymar će postati najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji fudbala, jer pariski klub treba uplatiti 222 miliona eura obeštećenja Barceloni. Navodno Neymar će zarađivati 30 miliona eura godišnje, i to nakon plaćenog poreza.

Tokom dana Messi se preko društvenih mreža oprostio sa Neymarom s kojim je četiri godine dijelio svlačionicu.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam sve ove godine podijeli s tobom prijatelju Neymar. Želim ti puno sreće u novoj fazi tvog života. Vidimo se, volim te", poručio je Messi uz fotografiju na kojoj je s Neymarom.

Neymar je u Barcelonu stigao 2013. godine i od tada odigrao 186 zvaničnih utakmica i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 77 puta uz 52 pogotka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije