Messi nakon oštre kazne FIFA-e: Nisam psovao sudiji, već...

Anadolija
Messi nakon oštre kazne FIFA-e: Nisam psovao sudiji, već...
/ AA
Lionel Messi tvrdi da nije kriv i da je “pogrešno shvaćen“ kada je njegova gestikulacija na kvalifikacionom meču između Argentine i Čilea okarakterizirana kao vrijeđanje pomoćnog sudije, za šta je dobio četiri utakmice suspenzije.

Argentina je prošlog vikenda u kvalifikacionom meču za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, rezultatom 1:0, pobijedila Čile, a meč je obilježio incident zbog kojeg je ponajbolji igrač svijeta Messi dobio suspenziju od četiri meča i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 10.000 švicarskih franaka.

U izjavi za španski list “El Mundo Deportivo“, Messi je kazao kako je pomoćni sudija bio Brazilac i kako ga je mogao odlično razumjeti.

Messi također tvrdi da je sa sudijom imao “prijateljski“ razgovor i kako nije imao namjeru da ga vrijeđa.

“Izvinjavam se ako sam pomoćnog suca povrijedio nekim riječima. Govorio sam sebi, a nisam psovao direktno njemu. Tražim da se prekine istraga i da mi se ne izriču sankcije“, kazao je Messi.

U odbranu Messija se uključio i slavni argentinski fudbalski as Diego Armando Maradona koji je kazao kako je “preoštra“ kazna koju je FIFA izrekla Messiju. Maradona je za argentinske medije kazao kako je suspenzija od četiri utakmice “strašna“.

“Razgovarat ću o tome s predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom. Četiri meča su mnogo. Važno je šta i Messi kaže u svoju odbranu. Mislim da to može promijeniti odluku“, kazao je Maradona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije