Messi će se sastati s fanom iz Afganistana: Dječak s fotografijom improviziranog dresa (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Messi će se sastati s fanom iz Afganistana: Dječak s fotografijom improviziranog dresa (FOTO)

Fudbaler Barcelone Lionel Messi trebao bi se uskoro sastati sa afganistanskim dječakom Murtazom Ahmadijem, koji je pažnju svjetske javnosti privukao fotografijom improviziranog dresa argentinskog reprezentativca od plastične vrećice, prenosi (AA).

Iz Afganistanske fudbalske federacije (AFF) saopćeno je kako će mjesto i vrijeme sastanka Messija i dječaka Murtaze biti poznato u roku od pet dana.

Predsjednik AFF-a Keramuddin Kerim izjavio je da će se Messi i njegov mladi fan iz Afganistana sastati u nekoj trećoj zemlji, izvan Španije i Afganistana.

"Koliko smo upoznati Messi nije u mogućnosti doći u Afganistan zbog sigurnosnih razloga, ali ukoliko on bude želio doći naša vlada će se pobrinuti za sigurnost", kazao je Kerim.

On je dodao također kako je dogovoreno da će troškove putovanja malog Murtaze povodom susreta sa Messijem snositi jedna kompanija za telekomunikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije