Meša Baždarević o smrti Ivice Osima: "Odlazak velikana, nedavno smo se čuli"

0
A. L.
Meša Baždarević o smrti Ivice Osima: "Odlazak velikana, nedavno smo se čuli"
Foto: Kolaž / Mehmed Baždarević se oprostio od Ivice Osima

Jedan od fudbalera koji su tokom karijere puno vremena proveli s Ivicom Osimom je Mehmed Baždarević. Čak osam godina Osim je Baždarevića trenirao u Željezničaru, a kasnije mu je godinama bio trener i u reprezentaciji Jugoslavije. Nije ni čudo što je danas jedan od najtužnijih dana za Mešu.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da "mu se stomak i organizam napunio prošlošću".

"Puno sam toga doživio s Ivicom Osimom. Ja sam jedan od fudbalera koji je najduže sarađivao s njim. Nas dvojica smo prošli i lijepe i tužne trenutke.

Preminuo čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

Preminuo čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

Teško je shvatiti da odlazimo, ali tako to mora biti. Dolaze, nažalost, te neke godine i sve nas to čeka", kaže Baždarević i dodaje:

"Bio je velikan, kako bh. fudbala, tako i jugoslovenskog, europskog... Bili smo istinski vezani. Ovo je za mene izuzetno težak trenutak, ne znam šta bih rekao".

Kaže da se prije nekoliko mjeseci čuo s Osimom i da su se trebali naći, ali...

"Korona je puno toga poremetila, tako i taj naš susret. Bilo je govora i da se vidimo u Sarajevu, ali... Takav je život, sve nas odvede na neku drugu stranu. Ako ništa, uvijek smo bili vezani, barem mislima", zaključio je Mehmed Baždarević u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije