Meša Baždarević o tome da li će preuzeti kormilo Zmajeva

4
N. Ž.
Meša Baždarević o tome da li će preuzeti kormilo Zmajeva
Foto: EPA-EFE / Mehmed Baždarević

Nisam se nudio za mjesto selektora Bosne i Hercegovine, niti ću se nuditi, izjavio je danas, 25. juna 2023, za portal Radiosarajevo.ba Mehmed Baždarević.

U pojedinim medijima pojavila se informacija da se Meša "nudio za novu selektorsku poziciju", ali on je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba opovrgnuo te navode.

"Kada bude pravo vrijeme, ako bude mogućnosti, ja sam spreman stati sa svakim drugim kandidatom, sa svojim kvalitetama i manama, i predstaviti svoj plan. Opet ponavljam, ako bude mogućnosti i kada za to bude vrijeme. Sada treba pustiti stvari da se slegnu", dodao je.

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

Nažalost, priznao je naš sagovornik, "nisam gledao utakmice reprezentacije, imao sam privatnih obaveza".

"Vidio sam rezultate, situacija je jako teška, ali ništa u fudbalu nije nemoguće. Kada sam prethodni put preuzeo reprezentaciju, bili smo u sličnoj situaciji. Morali smo pobijediti pet od šest mečeva, mi smo to uspjeli, tako da ništa nije nemoguće.

Ipak, još jednom ponavljam, bit ću kandidat kada bude pravo vrijeme, i ako bude mogućnosti", zaključio je Baždarević.

Safet Sušić potvrdio za Radiosarajevo.ba: ‘Neću biti novi selektor BiH’

Safet Sušić potvrdio za Radiosarajevo.ba: ‘Neću biti novi selektor BiH’

Podsjetimo, Faruk Hadžibegić je i službeno napustio mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.  Došlo je do sporazumnog raskida ugovora između Hadžibegića i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Napustio je klupu nakon četiri meča, od kojih je tri izgubio. Najbolniji poraz je svakako bio onaj posljednji, protiv Luksemburga. 

U opticaj su zatim ušla mnoga imena koja su ga trebala naslijediti. Ono što je sigurno jeste da to neće biti Slaven Bilić, koji je dobio novi posao u Turskoj.  Isto tako, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, iz trke se 'isključio' Safet Sušić, bivši selektor Zmajeva i jedini trener koji je reprezentaciju odveo na veliko takmičenje. 

Ostalo je još nekoliko imena u opticaju, a na pitanje koga Vi vidite kao novog selektora naše reprezentacije možete odgovoriti u našoj anketi:

/ Anketa

Koga vidite kao nasljednika Faruka Hadžibegića na klupi Zmajeva?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije