Mersad Selimbegović ima novi posao, ponovo će raditi u Cvajti

0
Radiosarajevo.ba
Mersad Selimbegović ima novi posao, ponovo će raditi u Cvajti
Foto: FC Hansa Rostock / Selimbegović predstavljen u Rostocku

Bh. fudbalski stručnjak Mersad Selimbegović (41) ima novi trenerski posao.

Selimbegović, koji je u maju 2023. godine raskinuo saradnju s Regensburgom, sjeo je na klupu nekadašnjeg bundesligaša Hanse Rostock.

Pred Selimbegović je izazov da Hansu sačuva u društvu najboljih. Tim iz Rostocka trenutno je na 16. poziciji na tabeli s 17 bodova, što je jedan manje od Kaiserslauterna koji je u sigurnoj zoni.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

"Zaista se radujem uzbudljivom izazovu ovdje u Hansi. Pun sam energije i spreman za nove zadatke. Uslovi u Rostocku i u timu su tu da se ovdje može igrati uspješan fudbal. Radujem se što ću konačno prvog dana treninga lično upoznati cijeli tim i početi sa momcima", kazao je Selimbegović na predstavljanju.

Selimbegović je igračku karijeru završio u Regensburgu, a potom je punih deset godina radio kao pomoćni trener, trener druge ekipe i glavni trener ovog tima.

Kao trener Regensburg je samostalno vodio na 142 utakmice, što su za ovaj klub ujedno i najuspješniji dani u klupskoj historiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije