Mensur Mujdža novi igrač Freiburga

Radiosarajevo.ba
Mensur Mujdža novi igrač Freiburga

Mensur Mujdža, zahvaljujući novom FIFA-inom pravilu potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, od naredne sezone nosit će dres novog bundesligaša Freiburga.

Odšteta koju će dobiti N.K. Zagreb procjenjuje se na oko 500.000. eura.

Zaradit ćemo oko pola miliona eura na ovom transferu, a pripast će nam i postotak od sljedećeg Mujdžinog transfera, istakao je predsjednik Zagreba, Dražen Medić.

Mensur je rođen 28. marta 1984. u Zagrebu, u karijeri je nastupao samo za klub iz Kranjčićeve te za mladu reprezentaciju Hrvatske. Često je bio želja mnogih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine ali nažalost, desno krilo Zagreba nikada nije uspio zaigrati za Bosnu i Hercegovinu iz razloga jer je nastupao za U-21 reprezentaciju Hrvatske.

Promjenom FIFA-inog pravila i Mensur Mujdža bi mogao postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Njegov brat Jasmin Mujdža je igrao za naš nacionalni tim.

Kada u obzir uzmemo da je na klupi naše reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević koji je upravo Mujdžu svojevremeno trenirao u Zagrebu onda su šanse za dolazak Mensura Mujdže u reprezentaciju Bosne i Hercegovine veoma velike.

Pred ovim 25-togodišnjakom je sada novo iskušenje zvano Bundesliga gdje će od naredne sezone kako stvari stoje biti velika bh kolonija.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije