Menadžer tvrdi da su afrički šamani navodno prokleli Guardiolu: "Bumerang će se vratiti"

1
Radiosarajevo.ba
Menadžer tvrdi da su afrički šamani navodno prokleli Guardiolu: "Bumerang će se vratiti"
Foto: EPA - EFE / Pep Guardiola

Nakon sedam godina i potrošenih više od milijardu eura na pojačanja, Pep Guardiola je konačno osvojio trofej Lige prvaka s Manchester Cityjem. Iako je i ranije imao odličnu ekipu i neograničeni budžet za pojačanja, do sada to nije uspio, a izgleda da su za sve bili krivi afrički vračevi.

Tako barem tvrdi Dmitrij Seluk, bivši menadžer Yayé Tourea. Pep i City su donedavno bili pod kletvom koja je krenula još kada je Španjolac stigao u klub. Iako je Toure kao jedan od najboljih afričkih igrača svih vremena te 2016. bio velika zvijezda, Guardiola ga je već u prvoj sezoni otpisao i nije ga registrirao za Ligu prvaka.

To je razbjesnilo i Tourea, koji je do tada bio jedan od najboljih igrača Cityja, i njegovog menadžera koji je kasnije otkrio kako je Guardiola tom prilikom proklet. Seluk je rekao kako je Guardiola ovim potezom okrenuo cijelu Afriku protiv sebe.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

"Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i neće mu dozvoliti da osvoji Ligu prvaka. Bit će ovo Guardiolina kletva iz Afrike! Vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne. To što je na ružan način okončao Toureovu karijeru u Cityju nije greška, već ozbiljan zločin. Pep, bumerang će se vratiti. Vidjet ćeš što sve afrički šamani mogu. Zapamti ovo", prijetio se Seluk.

Izgleda da je kletva učinila svoje. Guardiola godinama nije mogao ništa u Ligi prvaka. Iako bi imao odličnu ekipu, uvijek je nešto nedostajalo za iskorak. Sve do ove godine. Zanimljivo, nedavno je Seluk rekao kako je kletva skinuta.

Junak Machester Cityja: 'Ovo je za sve igrače koji su ovaj klub napravili velikim'

Junak Machester Cityja: 'Ovo je za sve igrače koji su ovaj klub napravili velikim'

"Želim se izviniti zbog svega. Vrijeme je da ova gorčina prestane. Znam da i Yaya osjeća isto i ne želi ništa drugo osim uspjeha Cityju. Mogu reći da su šamani skinuli kletvu i da će City osvojiti Ligu prvaka s Pepom", rekao je nedavno Seluk.

Toure se pak od svega ogradio i rekao kako njegov nekadašnji agent priča gluposti.

"Mediji citiraju mojeg bivšeg agenta o kletvi. Molim vas da me ne povezujete s ovim glupostima i stereotipovima o afričkim kletvama", jasan je bio Toure, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije