Mehmed Baždarević za Radiosarajevo.ba: Ostavio sam sve po strani da pomognem Želji, zato ne radim

2
A. Vatreš
Mehmed Baždarević za Radiosarajevo.ba: Ostavio sam sve po strani da pomognem Želji, zato ne radim
Foto: Instagram / Mehmed Baždarević i Abdulhakeem Al-Tuwaijri

Nedavno je pažnju bh. sportske javnosti privukla fotografija novog trenera Željezničara Abdulhakeema Al-Tuwaijria s legendom kluba s Grbavice Mehmedom Baždarevićem.

Odmah su se pojavile priče kako bi popularni Meša mogao biti uključen u novi Željin projekat.

On je za portal Radiosarajevo.ba otkrio detalje ovog susreta.

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava

"Mnogo je ljudi s kojima se sretnem i uslikam. Bio sam u Sarajevu, sreo sam čovjeka koji je trener Želje i pozdravio ga. Nisam bio s njim, nego s predsjednikom i ljudima iz kluba. Malo smo porazgovarali, popili kafu, pozdravili smo se i poželio sam im sreću", otkrio je Mehmed Baždarević za Radiosarajevo.ba.

Prokomentarisao je Baždarević i Željinu saradnju s Fudbalskim savezom Saudijske Arabije.

"Svaka saradnja koja može imati neki ljudski, sportski i finansijski interes je dobra. Ako je interes ozbiljan, moje je da im poželim dobar rad i sreću. Sve što može donijeti nešto Želji ja sam tu da to podržim", kazao je.

Podsjetio je kako je učinio sve da pomogne Želji posljednjih godina, ali da se to nije ostvarilo. Pritom je mislio na Eldina Diglisića, sestrića svog ponajboljeg prijatelja Hajrudina Dude, kojeg je 'nagovarao' da investira u klub.

"Znate da sam se ja dvije godine borio da napravimo nešto veliko, finansijski i ljudski. Nisam uspio. Godinu i po dana sam izgubio zbog toga. Ne radim jer sam sve ostavio po strani, da bi napravili nešto ozbiljno. Zato mislim ako je interes obostran, pogotovo ako je za Želju nešto dobro i pozitivno, treba podržati, pozdraviti, učiniti da se sve odradi na najbolji način, da korist ima Željo, pa svi ostali", poručio je Baždarević.

O izboru Al-Tuwaijria za novog trenera nije imao reći mnogo toga.

Mehmed Baždarević

"Ne poznajem čovjeka i nisam u situaciji da dajem ocjene i mišljenja. Znam da je ozbiljan, a ostalo ne mogu da kažem ništa. Samo mu želim sreću i da dobro radi, jer Želji treba dobar i ozbiljan rad, pogotovo u ovom momentu kad znamo da situacija nije nimalo sjajna. Trebamo svi da guramo u istom pravcu, jer u ovom momentu Želji je najpotrebniji mir", kazao je Meša.

U pojedinim medijima se pojavila informacija kako je Baždarević kandidat za selektora Crne Gore. Pitali smo ga koliko je upoznat s tim.

"Nadam se da sam kandidat i to ozbiljan kandidat. Nikad nisam želio da budem neozbiljan kandidat", podvukao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije