Mehmed Baždarević po povratku iz Grčke: O igračima, suđenju, Džeki...

F. Z.
Mehmed Baždarević po povratku iz Grčke: O igračima, suđenju, Džeki...
AA / Anadolija
Selektor Mehmed Baždarević, stručni štab, te reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu, Miroslav Stevanović i Kenan Pirić, sletjeli su danas u Sarajevo iz Grčke, gdje su sinoć odigrali kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Novinarima se na aerodromu obratio selektor koji je rekao kako moramo biti zadovoljni:

Ja sam zadovoljan onim što smo pokazali, borbenošću i dobrom igrom. Sigurno da nam je žao što ta igra i ponašanje nisu krunisani pobjedom, ali mislim da je i ovaj bod jako dobar, jako važan. Ako nastavimo ovako, naši planovi i ciljevi bit će stvarnost na kraju kvalifikacija.“

Na pitanje o Kolašincu, koji je odigrao i bio jedan od najzapaženijih u sinoćnjem meču, iako je njegov nastup bio upitan (zbog viroze), selektor je odgovorio: „Igrao je srcem i odigrao je izuzetno. Imali smo problema, i on, i Višća, i Spahić, i Vranješ... mnogo igrača bilo je povrijeđeno, ali su svi željeli igrati i još jednom mogu samo da im čestitam. Ako ovako budu igrali i ponašali se, mislim da neće biti problema u nastavku kvalifikacija“, poručio je Baždarević i nastavio:

Mislim da je najveća šteta što je Edin Džeko isključen nepravedno i što nas je sudija oštetio za ta dva boda.“

Opravdao je to riječima da je bilo provokacija svih 90 minuta, a suđenje je, ocijenio je selektor, bilo naklonjeno domaćinu.

„Igrali smo ono što smo mogli, dali smo sve od sebe. Mogli smo pobijediti, trebalo je malo mangupluka, malo bezobrazluka... Mislim da jedna ekipa takvog iskustva nije smjela dopustiti sebi da primimo gol u onoj minuti. Želja da damo drugi gol koštala nas je. Ipak, još jednom, mogu samo da im čestitam“, zaključio je Mehmed Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije