Medunjanin postao heroj: Spriječio sudiju da protivniku dodijeli crveni karton

Radiosarajevo.ba
Medunjanin postao heroj: Spriječio sudiju da protivniku dodijeli crveni karton
Reprezentativac BiH Haris Medunjanin nedavno je stigao u američki MLS, a vrlo brzo je postao jedna od ponajvećih zvijezda zbog neviđenog fair play poteza.

Tačnije, Medunjanin je u jednom trenutku na utakmici protiv D. C. Uniteda spasio protivničkog igrača od dobijanja najstrožije kazne, nakon što je počinjen prekršaj nad bh. rerpezentativcem, piše Goal.com.

Nakon što je njegov protivik dobio crveni karton, Medunjanin je prišao sudiji i objasnio mu da nije riječ o prekršaju za najstrožiju kaznu, nakon čega je sudija opozvao svoju odluku.

Ovo je vrlo brzo, u američkoj javnosti, deklariralo Medunjanina kao heroja sa travnjaka, a uprkos svemu njegova ekipa Philadelphia pobijedila je rezultatom 1:0.

"Uvijek sam pošten. Želim pobijediti i trudim se, ali ne želim pobijediti na prljav način, nepošteno. Otišao sam do suca i pitao me 'Je li te udario?', ja sam mu odgovorio 'Ne, nije me udario, mislim da me samo odgurnuo.' Zato mislim da to nije bilo za crveni karton", izjavio je Medunjanin nakon utakmice.

Čak i sve njegove kolege bile su oduševljene ovakvim potezom, te su izjavili kako je Medunjanin klasan igrač i veliki čovjek.


Haris Medunjanin fair play leads to taking back... by lolmids

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije