Mediji upozoravaju na Džeku, Pjanića, Spahića...

Radiosarajevo.ba
Mediji upozoravaju na Džeku, Pjanića, Spahića...

Premda su izraziti favoriti u susretima dokvalifikacija s Bosnom i Hercegovinom, Portugalci, predvođeni planetarnom zvijezdom Real Madrida Cristianom Ronaldom, ipak "spuštaju loptu". Bar njihovi mediji pozivaju na oprez.

Tako internet portal Ojogo.pt piše kako "nisu uzaludni milioni koje je Manchester City uložio u dovođenje Edina Džeke, prve opasnosti po portugalsku reprezentaciju u dokvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine".

- Postizanje golova je ono što Džeko najbolje radi. Moglo se to vidjeti u posljednjem dvoboju protiv Manchester Uniteda, kada je za 20 minuta igre dvaput savladao Davida De Geu. Za City je ove sezone u 12 odigranih utakmica postigao 11 golova - navodi dalje pomenuti portal.

Nije Cityjev napadač jedini koji je "zapao za oko" Portugalcima. Znaju dobro kakve kvalitete posjeduje Romin as Miralem Pjanić, mladi playmaker koji je pun kreativnosti i koji ima sjajnu pas-igru, snažan i precizan udarac.

- Stup odbrane je Emir Spahić. Brz je i siguran, odlučan je i nije slučajno u Sevilli - piše Ojogo.pt.

Prvu utakmicu BiH i Portugal igraju 11. novembra, no još uvijek se ne zna hoće li to biti u Zenici ili Sarajevu, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Lisabonu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije