Mediji u Srbiji nakon poraza od Slovenije

Radiosarajevo.ba
Mediji u Srbiji nakon poraza od Slovenije


Nogometna reprezentacija Srbije poražena je sinoć na gostovanju od Slovenije u Mariboru s 1-0 u odlučujućoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine, a dan kasnije tamošnji mediji su otvorili "paljbu" po nacionalnom savezu, stručnom štabu i igračima...

Srbija je tako grupu C okončala na tek trećem mjestu, iza Italije koja je direktno izborila plasman na EP i Estonije koja ide u dodatne kvalifikacije.

Najčitaniji sportski list u Srbiji "Sportski žurnal" neplasman Srbije na treći uzastopni EP opisuje u tekstu pod slikovitim naslovom "Apokalipsa" u kojem je između ostalih igra "orlova" okarakterisana kao sramotna.

Na naslovnici dnevnika Sport stoji naslov "Srpska sramota", a ispod u tekstu piše:

"Fatalna greška Jogračevića u 45. minuti (gol s 40 metara) i traljavo izveden penal Nemanje Vidića presudili su da Slovenija sinoć po prvi put pobijedi jednu od reprezentacija bivše Jugoslavije".

Kurir donosi satiričan naslov "Propalovići sahranili srpski nogomet", Pravda piše jednostavno "Katastrofa", dok je Blic najblaži s naslovom "Orlovi promašili i doigravanje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije