Mediji u Crnoj Gori: Zetu čeka "pakao" na Grbavici

Anadolija
Mediji u Crnoj Gori: Zetu čeka "pakao" na Grbavici
Željezničar će svoju prvu utakmicu u novoj sezoni igrati na Grbavici sutra protiv Zete u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu, a crnogorski mediji već pišu da njihovu ekipu čeka vrlo težak posao protiv bh. predstavnika.

Portal Vijesti piše da Zetu čeka "pakao" na Grbavici, dodajući da su "Manijaci" spremili spektakl.

"Iz Željezničara su, naime, potvrdili da su drugog dana prodaje ulaznica za duel prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope rasprodate sve ulaznice za južnu tribinu, na kojoj su najvatreniji navijači Želje - 'Manijaci', koji će sigurno prirediti pravi spektakl. Stadion Željezničara nije ispunjavao UEFA-ine standarde do ove sezone, pa će sjutrašnji duel sa Zetom biti prvi na evropskoj sceni poslije čak 13 godina. Stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer je ulaznica za zapadnu tribinu ostalo veoma malo", piše ovaj portal.

Na kraju dodaju da će meč u takvoj atmosferi za fudbalere Zete biti veoma bogato iskustvo.

"Igranje u takvoj atmosferi bit će novo iskustvo za mladi tim Zete, koji je na domaćoj sceni igrao i pred malim brojem navijača, i u potpuno drugačijem ambijentu", navodi portal "Vijesti".

Portal Fosmedia piše da Zeta spremno dočekuje dvomeč sa komšijama iz Sarajeva.

Podsjećaju na izjavu Dušana Vlaisavljevića, trenera FK Zeta, da "jedino fudbal od svih sportova vraća uloženi novac".

Portal Cg-fudbal piše da će biti teško protiv Željezničara jer, kako navode, njihovi navijači prave sjajnu atmosferu.

"Mladi napadač Zete Nikola Krstović vjeruje da njegov tim može da izvuče pozitivan rezultat. On je kazao da su najveća prepreka za njegov tim sjajni navijači Željezničara koji prave odličnu atmosferu na tribinama. Prema nekim nezvaničnim informacijama, na Grbavici će biti oko 11.000 navijača", pišu na ovom portalu.

Susret Željezničar - Zeta počinje sutra u 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije