Mediji pišu: Kovačević odbio BiH jer želi braniti za Srbiju?

5
Radiosarajevo.ba
Mediji pišu: Kovačević odbio BiH jer želi braniti za Srbiju?
Foto: Instagram / Mediji pišu: Kovačević odbio BiH jer želi braniti za Srbiju?

U Zenici je danas počelo okupljanje fudbalske A reprezentacije BiH uoči novog izdanja Lige nacija.

Selektor Ivaylo Petev je zajedno sa saradnicima dočekao reprezentativce, a suočio se i sa prvim otkazom pošto se na okupljanje, iznenađujuće, nije pojavio golman poljskog prvoligaša Rakowa Vladan Kovačević.

"Ne znam zbog čega se nije javio. Svako stoji iza svoje odluke", rekao je novinarima danas bugarski trener.

Dodik kaže da Rusija neće podržati rezoluciju o genocidu: "Ne želimo da dijelimo zrak sa Bošnjacima"

Dodik kaže da Rusija neće podržati rezoluciju o genocidu: "Ne želimo da dijelimo zrak sa Bošnjacima"

Iza Kovačevića je sjajna sezona. Prije nekoliko dana proglašen je i za najboljeg golmana u Ektraklasi, a uprkos partijama koje pruža u Poljskoj do sada nije upisao niti jedan nastup za A reprezentaciju. Nerijetko su ga čak i zaobilazili pozivi u nacionalni tim.

Kovačević se nije javljao, ali u krugovima N/FSBiH već se počelo špekulisati kako čeka signal iz Srbije. Orlovi među stativama, podsjećanja radi, danas imaju Predraga Rajkovića (Reims), Marka Dmitrovića (Sevilla), Vanju Milinković-Savića (Torino) i Marka Ilića (Kortrijk).

Portal Reprezentacija.ba kontaktirao je i prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije Nenada Bjekovića koji po tom pitanju nije imao više informacija.

"Kovačević u dresu Srbije? Ne… Do mene nisu došle takve informacije, možda se s tim bave u stručnom štabu, ali u ovom trenutku stvarno ništa o tome ne znam", rekao je Bjeković.

Da li će "igra gluhih telefona" pokvariti atmosferu u reprezentaciji i kako će se sve to odraziti na rezultate bh. tima, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije