Mediji otkrili bizarni razlog zbog kojeg je Kolašinac prešao u Arsenal

Radiosarajevo.ba
Mediji otkrili bizarni razlog zbog kojeg je Kolašinac prešao u Arsenal
Sead Kolašinac je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Arsenala. Ipak, Schalke i Gelsenkirchen ne može zaboraviti sve i da hoće.

Naime, njemački mediji javljaju da fudbalski reprezentativac BiH ima ozbiljan problem – ne može voziti automobil.

Policija Gelsenkirchena oduzela mu je vozačku dozvolu jer je reprezentativac BiH zaradio osam kaznenih bodova zbog prekršaja koji uključuju prekoračenje brzine, prolazak kroz crveno svjetlo i korištenje mobitela u vožnji.

Pola u šali, pola u zbilji, njemački mediji javljaju da je Kolašinac za novu destinaciju odabrao Englesku nadajući se da će tako izbjeći njemačku zabranu.

No, izgleda da nije mogao dobiti vozačku dozvolu u Londonu što je 24-godišnjeg odbrambenog igrača natjeralo da preko svog advokata uloži žalbu na oduzimanje dozvole u Njemačkoj.

Upravni sud u Gelsenkirchenu zakazao je raspravu za narednu srijedu u 12.30 sati. Sud je naredio Kolašincu da se lično pojavi na raspravi.

Njegov advokat objavio je da posjeduje sve punomoći klijenta pa će fudbaler Arsenala možda biti oslobođen obaveze dolaska u grad u kojem je stekao igračku afirmaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije