Massimiliano Allegri: Da li je Pjanić neko ko može unaprijediti igru Juventusa?

Radiosarajevo.ba
Massimiliano Allegri: Da li je Pjanić neko ko može unaprijediti igru Juventusa?
EPA / Miralem Pjanić
Juventus je osvojio novu duplu krunu u Italiji. Nakon što je prošle godine uspio osvojiti Scudetto i Kup Italije, isto im je pošlo za rukom i ove sezone.

Trener ekipe iz Torina, Massimiliano Allegri želi Juventusu donijeti i šestu uzastopnu titulu prvaka Italije. Svjestan je Talijan da će biti teško unaprijediti ekipu koja dominira talijanskim fudbalom i igra jako dobro u Ligi prvaka.

"Teško je unaprijediti igru ove ekipe. U Evropi je samo nekoliko klubova na višem nivou od nas. U Italiji smo opet bili dominantni. Da li je Pjanić neko ko može unaprijediti našu igru? Prelazni rok još uvijek nije otvoren, tako da nema puno smisla govoriti o drugim igračima.

Nekoliko je igrača koji su na meti Juventusa, a pored Pjanića to su Isco i Andre Gomes, za čije su usluge zainteresovani klubovi iz Manchestera, City i United. Velika želja Allegrija je i da zadrži Alvara Moratu u Torinu, ali nakon što je njegov menadžer Juanma Lopez jučer posjetio Santiago Bernabeu, čini se da se to neće desiti. Real Madrid će vjerovatno iskoristiti mogućnost otkupne klauzule koja je postavljena na 30 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije