Marko, svaka čast: O potezu crnogorskog fudbalera dugo će se pričati

0
Radiosarajevo.ba
Marko, svaka čast: O potezu crnogorskog fudbalera dugo će se pričati

Fair-play je sastavni dio fudbala, jedna od vrijednosti koja je u srži magične igre na travnatom terenu.

Da je ova vrijednost prisutna u fudbalu pokazala je i situacija viđena u odmjeravanju snaga Budućnosti i Rudara u prvoj rundi Kupa Crne Gore u fudbalu.

Pri rezultatu 2:0 za Podgoričane, napadač gostiju Marko Merdović izašao je pred gol Budućnosti. Došlo je do kontakta s golmanom domaćih Milošem Dragojevićem koji je ostao na travi.

Iako je bez problema mogao loptu poslati u prazan gol, napadač Rudara napravio je potez vrijedan divljenja. Umjesto u nebranjenu mrežu loptu je poslao u aut i zaslužio aplauz svih aktera utakmice.

"Marko svaka čast!", stoji u objavi na stranici Fudbalskog saveza Crne Gore.

View this post on Instagram

Fer plej je sastavni dio fudbala, jedna od vrijednosti koja je u srži magične igre na travnatom pravougaoniku. Da je ova vrijednost prisutna u crnogorskom fudbalu pokazala je i situacija viđena u odmjeravanju snaga Budućnosti i Rudara u prvoj rundi Kupa Crne Gore. Pri rezultatu 2:0 za “plavo-bijele” Marko Merdović našao se pred praznim golom Budućnosti nakon što je golman domaćih Miloš Dragojević ostao na travi. U datoj situaciji napadač Rudara napravio je potez koji predstavlja oličenje fer pleja - umjesto u nebranjenu mrežu loptu je poslao u aut. Marko je zaslužio aplauze svih aktera utakmice a njegov potez biće pravi primjer kako se poštuje jedna od osnovnih fudbalski vrijednosti. Marko svaka čast!

A post shared by Fudbalski savez Crne Gore (@fscg_official) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije