Maribor se izvinio zbog nesreće

Radiosarajevo.ba
Maribor se izvinio zbog nesreće

Više maloljetnih navijača nogometnog kluba "Maribor" teško je ozlijeđeno u subotu na večer, kad je publika provalila na teren, želeći proslaviti titulu nogometnog prvaka koju je taj klub osvojio nakon šest godina, no klub se u ponedjeljak ispričao uz tvrdnje da nije mogao utjecati na događaje.

"Žao nam je što je slavlje pokvareno tragičnim incidentom i želimo ozlijeđenima da što prije ozdrave", navela je u službenom priopćenju uprava kluba.

U klubu navode da su sa svoje strane učinili sve kako bi osigurali mir na stadionu gdje je bilo 9000 navijača, uz dovoljnu prisutnost policije, zaštitara i medicinskog osoblja, ali da se stanje nakon utakmice nije moglo kontrolirati u punoj mjeri.

"U zadnjim minutama utakmice emocije su prevladale nad razumom", navode u klubu i dodaju da su ozljede navijača isključivo posljedica preskakivanja oštre nazupčane ograde južne tribine, a ne eventualnih vandalskih izgreda koji su spriječeni odgovarajućim razdvajanjem domaćih i gostujućih navijača, te ostalim mjerama na stadionu i oko njega. Prilikom preskakanja ograde ozlijedilo se 25 navijača. Među njima je i osam teže ozlijeđenih koji su dobili teške ozljede ruku, navode slovenski mediji.

Kako piše mariborski list "Večer", najteže su prošli 19-godišnji navijač kojemu je morao biti amputiran srednji prst desne ruke, te 14-godišnja navijačica koja je ostala bez svih prstiju na jednoj ruci.

Maribor je inače pobjedom od 1:0 nad ekipom "Celja", izravnim konkurentom za naslov prvaka, titulu osigurao tri kola prije kraja prvenstva.

Uz izraženo žaljenje zbog ozlijeđenih navijača klub se ispričao i zbog napada publike na gostujućeg igrača Martina Šarića. Njemu nije uspjelo nakon završetka utakmice pobjeći u svlačionicu, pa ga je jedan huligan udario po glavi, nakon čega je ostao ležati na travi, ali njegove ozljede nisu teže naravi.

http://www.youtube.com/watch?v=Fpm-l-UQ1BE


fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije