Maribor i Crvena zvezda u trećem pretkolu Lige prvaka, poznati i drugi učesnici

Anadolija
Maribor i Crvena zvezda u trećem pretkolu Lige prvaka, poznati i drugi učesnici
Foto: EPA / Trofej Lige prvaka

Slovenski Maribor je u uzvratu, nakon produžetaka, preko AIK-a prošao u treće pretkolo Lige prvaka. Poznati su i drugi učesnici trećeg pretkola kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Bordo tim saznao protivnika u Evropskoj ligi: Završena utakmica u Norveškoj

Slovenci su pobijedili 2:1 u prvom susretu pred svojim navijačima, a u revanšu su istim rezultatom izgubili u Švedskoj nakon 90 minuta. Uslijedili su produžeci, a u prvom je AIK pogodio za 3:1 i približio se trećem pretkolu. Ipak, Cretu je u 117. minuti postigao gol za 3:2 i Maribor odveo u treće pretkolo Lige prvaka.

Fudbaleri Crvene zvezde su također ukupnim rezultatom 3:2 bili bolji od finskog HJK-a i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Zvezda je u revanšu u Helsinkiju poražena rezultatom 2:1, ali ipak ide dalje jer je u prvoj utakmici slavila s 2:0.

Poznati učesnici 3. pretkola Lige prvaka

Azerbejdžanski Qarabag je bez mnogo problema u revanšu kod kuće savladao irski Dundalk rezultatom 3:0, dok je prvi meč završen remijem 1:1.

Plasman u treće pretkolo Lige prvaka je osigurao i norveški Rosenborg koji je pred svojim navijačima savladao BATE s 2:0, dok je u prvom meču bjeloruska ekipa bila bolja sa 2:1.

Copenhagen je eliminisao velški TNS i plasirao se dalje. Copenhagen je u revanšu kod kuće slavio rezultatom 1:0, a u prvom meču je također pobijedio i to s 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije