Maradona: Za mene nema mjesta u FIFA-i jer bi sve radio transparentno

Anadolija
Maradona: Za mene nema mjesta u FIFA-i jer bi sve radio transparentno
FOTO: EPA / Diego Maradona
Argentinska nogometna legenda Diego Maradona je izjavio da za njega nema mjesta u FIFA-i jer bi, kako je rekao, sve radio mnogo transparentnije.

"Za mene nema mjesta u FIFA-i jer sam jedne prilike kazao predsjedniku Infantinu da bih promijenio sve kada bih mogao jer sve mora biti transparentno", kazao je Maradona novinarima nakon utakmice Engleske i Kolumbije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Optužio je američkog sudiju Marka Geigera da je pomogao Englezima da se plasiraju u četvrtfinale, kao i bivšeg sudiju Pierluigija Collinu, koji trenutno obnaša funkciju povjerenika za suđenje.

"Ovo je bila brutalna krađa. Kolumbijski narod mora znati da njihovi igrači nisu krivi. Glavni krivac je sudija Geiger, ali i onaj koji ga je izabrao za ovu utakmicu. Čovjek poput Geigera ne smije suditi ovako bitan meč. On vjerovatno zna dosta o bejzbolu, ali nema pojma o nogometu. Poštujem Collinu kao čovjeka, ali on sada veoma loše radi svoj posao. Mora se izviniti kolumbijskom narodu", rekao je Maradona.

Nogometna reprezentacija Engleske je u utorak nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv selekcije Kolumbije izborila plasman među osam najboljih selekcija Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Meč koji se igrao na Otkritije Areni u Moskvi poslije 120 minuta igre, tj. produžetaka završen je rezultatom 1:1. U produžecima nije bio poznat pobjednik, pa je utakmicu odlučilo izvođenje jedanaesteraca gdje su, rezultatom 4:3, uspješniji bili Englezi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije