Maradona: Ja sam simbol mira u svijetu

Radiosarajevo.ba
Maradona: Ja sam simbol mira u svijetu


Bivši argentinski fudbaler Diego Armando Maradona rekao je danas za sebe da je simbol mira u svijetu i pozvao navijače Napolija i Juventusa da u večerašnjem finalu Kupa Italije navijaju "pošteno i viteški".

"Ja sam simbol mira u svijetu. Uvijek sam isticao pravičnost u fudbalu i to je ono što želim da vidim u svakom meču", naveo je Maradona u saopštenju koje je italijanskim medijima prenio njegov advokat Angelo Pisani.

Napoli i Juventus igraju od 21 sat u Rimu finale italijanskog Kupa, a lokalne vlasti strahuju da bi moglo da dođe do nereda zbog sumnje da će se, pored velikog broja navijača iz Napulja i Torina, na ulicama naći i navijači Rome i Lacija.

"Utakmica na Olimpijskom stadionu mora da se odigra uz najveće poštovanje pravila civilizovanog društva. Jedino što želim da vidim da se šutira je lopta, ništa drugo. Na terenu i tribinama mora da bude poštovanje i viteštvo", dodao je Maradona.

Maradona, koji je sa Napolijem 1987. i 1990. bio šampion Italije, ranije je najavio da će prisustvovati večerašnjoj utakmici, javljaju Nezavisne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije