Maradona za nekoliko dana izlazi iz bolnice

1
Radiosarajevo.ba
Maradona za nekoliko dana izlazi iz bolnice
Foto: EPA-EFE / Diego Maradona

Legendarni argentinski fudbaler Diego Maradona uspješno se oporavlja od operacije glave, a njegov ljekar Leopoldo Luke izjavio je da će 60-godišnjak ubrzo izaći iz bolnice zbog dobrih rezultata, piše sportklub.rs.

Diego želi da ide kući, a mi mu trenutno vršimo procjenu stanja u kojem se nalazi. Razgovarat ćemo o tome gdje će ići poslije bolnice, a trenutno znamo da je u veoma dobrom stanju. Vjerovatno će izaći za nekoliko dana“, izjavio Leopoldo Luke.

Maradona ima 60 godina, a trenutno je trener argentinske ekipe Gimnasije i Esgrima.

Legendarni Argentinac je 2000. godine umalo izgubio život poslije srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi.

Pet godina poslije toga ugrađen mu je bypass želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.

Tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabilježile kako je izgubio svijest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije