Manuel Pellegrini novi trener Reala

Radiosarajevo.ba
Manuel Pellegrini novi trener Reala

Manuel Luis Pellegrini Ripamonti novi je trener nogometaša madridskog Reala. Kako prenose španski mediji, Florentino Peres koji je u ponedjeljak i zvanično ponovo postao predsjednik najvećeg kluba na svijetu, odmah je povukao prvi potez i za novog trenera postavio 56-godišnjeg Čileanca, koji je vodio Villarreal.

U licitaciji sa brojnim velikim imenima evropskog nogometa, među kojim su bili i Jose Mourinho i Arsene Wenger. Peres se na kraju odlučio za trenera koji ima iskustvo i poznavanje španskog nogometa i prilika.

Vezano>> Perez ponovo na čelu Reala

Predstavljanje novog trenera obaviće se u utorak u društvu Jorgea Valdana, koji je ponovo sportski direktor kluba, a Peliegrini je potpisao dvogodišnji ugovor uz klauzulu od četiri miliona eura u slučaju uručenja otkaza.

Pellegrini je u Villarrealu ostvarivao fantastične rezultate, ali sada ga očekuje najveći izazov u karijeri, jer će dobiti tokom ljetnjeg prijelaznog roka nekoliko velikih nogometaša, a ciljevi su - prvo mjesto u Primeri i osvajanje Lige prvaka.

Trenersku karijeru počeo je Universidad de Chile, u klubuu kojem je proveo čitavu igračku karijeru. Vodio je još čileanski Palestino, Deportivo O'Higgins, Deportivo Universidad, kao i mladu reprezentaciju Čilea.

Sjedio je još na klupi ekvadorskog Quitoa, argentinskih San Lorenzo de Almagro i River Platea iz kojeg je prešao u Villareal.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije