Manchester United rutinski protiv Leedsa, uključili se u borbu za prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Manchester United rutinski protiv Leedsa, uključili se u borbu za prvaka

Fudbaleri Manchester Uniteda nastavili su igrati u sjajnoj formi kada je Premier liga u pitanju i ostvarili su šestu pobjedu u sedam utakmica. U velikoj golijadi Crveni đavoli su slavili protiv Leedsa rezultatom 6:2.

Golijada je najavljena od samog starta. Čovjek koji nije navikao da postiže golove, Scott McTominay, postigao je dva gola do treće minute i tako postavio rekord jer niko nije uspio to u historiji Premier lige.

Već u 20. minuti bilo je 3:0 jer je Bruno Fernandes pogodio za domaće, a na 4:0 već povisuje Victor Lindelof u 37. minuti nakon kornera. Do odlaska na odmor Liam Cooper je smanjio zaostatak Leedsa.

U nastavku još dva gola domaćih. Prvo je u 66. minuti Daniel James pogodio za 5:1, a samo četiri minute kasnije Fernandes drugim golom, ovaj put sa bijele tačke, dovodi svoj tim u ogromnu prednost. Konačnih 6:2 sjajnim golom sa velike udaljenosti postavio je Stuart Dallas.

Ostalo je 6:2 tako da se United popeo čak na treću poziciju, što nisu mnogi očekivali nakon lošeg starta sezone, prenosi scsport.ba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije