Manchester United na Old Traffordu dočekuje ekipu Brightona

0
Radiosarajevo.ba
 Manchester United na Old Traffordu dočekuje ekipu Brightona
Foto: EPA-EFE / Manchester United

Danas se igraju preostale utakmice 30-og kola Engleske Premier League. Manchester United će na Old Traffordu dočekati ekipu Brightona. Utakmica počinje u 20.30 sati.

Manchester United je ove sezone imao nešto lošiji početak te je izgledalo da će teško i do prve četiri pozicije na tabeli. Ipak, u prvom dijelu sezone je ekipa proigrala te su od tada, uz Manchester City, najbolja ekipa lige. Trenutno su drugoplasirana ekipa lige i zaostaju 17 bodova za prvoplasiranim City-em te je jasno da se ne mogu uključiti u borbu za prvaka ali imaju osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Liverpool te ćemo ih vjerovatno i naredne sezone gledati u Ligi Prvaka. 

Brighton je nakon ulaska u Premier Ligu 2017-te na krilima Pascala Grossa igrao vrhunski nogomet i izgledalo je da bi se mogli čak priključiti i borbi za Europa Ligu te napraviti nešto slično što je Wolves uradio u prethodnim sezonama. Ipak, nedostatak individualne kvalitete i nedovoljno široka klupa su razlozi zbog kojih su završili tek kao 15-toplasirana ekipa lige. Naredne dvije sezone su bili uključeni u borbu za ostanak te su završavali tik iznad opasne zone. Brighton je na početku ove sezone igrao izuzetno kvalitetan nogomet, vjerovatno najbolji od ulaska u Premier Ligu ali ni sa takvim igrama nisu uspjeli napraviti osjetnu razliku u odnosu na ekipe koje su u opasnoj zoni. Trenutno su 16-toplasirana ekipa lige sa šest bodova prednosti u odnosu na ekipe u opasnoj zoni. Imaju solidnu bodovnu zalihu pred završetak sezone ali daleko od toga da su obezbjedili ostanak u ligi.

Od ulaska Brightona u Premier Ligu ove ekipe su odigrale četiri susreta na Old Traffordu i u sva četiri je Manchester slavio.
Manchester United je u nizu od pet pobjeda nad Brightonom.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Manchester Uniteda 1,78, neriješeno 3,50 , a na pobjedu Brightona 4,90.
Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije