Manchester pregazio Arsenal

Radiosarajevo.ba
Manchester pregazio Arsenal

Nogometaši Manchestera otišli su uzdignutih glava sa stadiona Emirates u Londonu nakon pobjede nad domaćim Arsenalom od 1:3.

Već u 8. minuti Park dovodi goste u vodstvo od 0:1. Ti minute kasnie već je 0:2 za Manchester. Strielac drugog pogotka je Ronaldo.

Nakon sat vremena igre Manchester je u potpunosti potopio Arsenal trećim pogotkom, a drugim Ronalda u 61. minuti.

Glavni sudija Roberto Rosetti dosudio je jedanaesterac za domaće i pokazao put u svlačionicu Fletcheru koi je napravio start u okviru od 16 metara nad Fabregasom.

Precizan sa bijele tačke bio je Persie u 75. minuti.

"Razočaran sam kako je završila ova utakmica, iako moram priznati da sam ponosan na igre svoje momčadi u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Što se tiče ove utakmice, mogu reći da je na našu žalost prvi gol toliko rano pao da nismo imali ni vremena ozbiljno se ufurati u utakmicu. Gibbsova pogreška bila je krucijalna, nakon toga sve je bilo riješeno", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

"Da, znam da je Gibbs isuviše mlad igrač za ovako važnu utakmicu, ali zar svi moji igrači nisu mladići. I dalje mislim da je on bio dobro rješenje, međutim dogodila se ta nespretnost. Sve je to nogomet", dodao je Wenger po završetku utakmice.

"Ponovo smo dokazali da smo snažna momčad. Svi pričaju o dobroj igri Arsenala, ali za razliku od njih smo primili manje golova i igrali bolje. Danas smo vrlo lako mogli slaviti 3:0. Mi smo 11 muškaraca, a oni 11 djece i to je razlika. Puno smo iskusniji i imamo više samopouzdanja.", kaže Evra.

"Nakon što je Ronaldo dobio Zlatnu loptu, ljudi su mu prigovarali da nije u top formi, ali on nikad nije igrao loše. Igrati s Rooneyjem je sjajno, on je igrač koji sve može", zaključio je Francuz.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije