Manchester City s igračem više demolirao Liverpool

Radiosarajevo.ba
Manchester City s igračem više demolirao Liverpool
Nogometaši Manchester Cityja su u subotu na svom Etihadu s uvjerljivih 5-0 (2-0) nadigrali Liverpool nanijevši mu prvi ovosezonski poraz u prvoj utakmici 4. kola engleskog prvenstva i privremeno izbili na vrh tabele.

Argentinac Sergio Aguero iskoristio je u 24. minuti odlično dodavanje Belgijca Kevina de Bruynea. U 37. minuti gosti su ostali s igračem manje, jer je isključen Mane zbog opasne igre i neopreznog starta na domaćeg vratara Edersona. Brazilcu je osam minuta ukazivana pomoć prije nego što je iznesen s terena s imobiliziranim vratom.

Zbog tog je događaja prvo poluvrijeme produženo osam minuta, a u šestoj minuti dodatka Gabriel Jesus je na ubacivanje De Bruynea glavom pogodio za 2-0. Isti je igrač realizirao kontranapad Cityja u 53. minuti, a konačnih 5-0 s dva je pogotka postavio Sane. Prvo je pogodio za 4-0 u 77. minuti, a peti gol zabio je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 91. minuti.

Nakon što je ostao s igračem manje na terenu, Liverpool više nije bio nikakva prijetnja domaćoj ekipi. Trener gostiju Juergen Klopp za ovaj je dvoboj odlučio je hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena ostaviti na klupi.


M5------x-------0L by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije