Manchester City furiozno otvorio novu sezonu

Radiosarajevo.ba
Manchester City furiozno otvorio novu sezonu

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su večeras ekipu West Bromwich Albiona s visokih 0:3 i tako perfektno otvorili novu sezonu Premijer lige u kojoj imaju šampionske ambicije. Možda se u Bosni i Hercegovini utakmice Građana neće više pratiti kao dosad, Edin Džeko sada igra negdje drugo, ali oni koji vole tim s Etihada, mogli bi u sezoni pred nama imati bezbroj razloga za zadovoljstvo.

Premiership: Arsenal posrnuo, Ministar debitirao, Swansea oduševio... 

Bila je to izvrsna utakmica tima Manuela Pelegrinija. Od prve do posljednje minute dominirali su terenom, a utisak je bio da se meč igra na njihovom, a ne gostujućem terenu. Ne može se reći da je West Brom tim od kojeg se mogla očekivati recimo pobjeda večeras, ali isto tako nije se mogao očekivati i potpuni nedostatak kvalitetnog otpora favorizovanom rivalu.

Golove za pobjednički sastav postigli su Yaya Toure (u devetoj i 54. minuti) te Vincent Kompany u 59. minuti meča. Domaći za cijelih 90 minuta praktički nisu načinili niti jednu pravu, stopostotnu priliku.

Treba reći da je debi za goste večeras upisao Raheem Sterling, najskuplji engleski fudbaler svih vremena. Nije odigrao loš meč, trudio se i trčao, a krajem prvog dijela igre promašio je priliku u situaciji ''jedan na jedan''.

Ova pobjeda City je postavila na prvo mjesto tabele Premiershipa dok su Vrećice nakon teškog poraza na domaćem travnjaku, nakon prvog kola posljednjeplasirani sastav lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije