Manchester bolji od Arsenala (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Manchester bolji od Arsenala (VIDEO)

Engleska je već danima živjela za ovaj dvoboj, navijači oba tima brojili su sate do velikog susreta, Old Trafford bio je rasprodan do posljednjeg mjesta. Iako okršaj koji je na kraju završio tek s jednim pogotkom, utakmica Manchestera i Arsenala još jednom je pokazala zašto je engleski nogomet trenutno najbolji. Prvo poluvrijeme prošlo je u znaku domaćina.

Manchester je nametnuo svoj stil i tim Arsena Wengera nije se snašo najbolje. Već u drugoj minuti Crveni vragovi napravili su pomutnju pred golom Almunije. Nakon ubačaj Fletchera u izglednoj prilici našao se Rooney, ali vratar Topnika fantastično brani. Devet minuta kasnije probao je i Cristiano Ronaldo, ali ni njegov udarac nije napravio probleme čuvaru mreže topnika.

U 17. minuti opet je Almunia fantastičnom obranom spasio svoj tim od pogotka. Ovaj put je Tevez bio u prilici, ali ni on nije uspio dovesti ManU u vodstvo, no dogodilo se to trenutak poslije. Nakon kornera loše je loptu izbio obrambeni igrač gostiju Silvestre te je samo dodao do O"Shea koji koristi situaciju i s pet metara zakucava loptu u mrežu. Izazvalo je to opće oduševljenje na Old Traffordu.


Deset minuta poslije bilježimo prvi udarac Arsenala prema Van der Saru. Bio je to slabašan udarac Fabregasa kojeg Holanđanin bez problema brani. U 29. minuti u izglednoj prilici našao se Cristiano Ronaldo nakon sjajnog ubačaja Ryana Giggsa, ali Almunia je ponovno siguran

Prvih deset minuta drugog dijela prošlo je većinom u okršajima na sredini. Ni jedna ekipa nije uspjela napraviti akciju iz koje bi stvorila opasnost za jednog od vratara. Prvu priliku tako bilježimo tek u 61. minuti kada Anderson pokušava udarcem iz daljine, ali lopta je otišla daleko iznad gola kao i pokušaj Adebayora s druge strane dvije minute poslije. U 69. minuti Cristiano Ronaldo fantastično puca s dvadeset sedam metara, no novom pogotku Manchestera ispriječila se greda. Bili su to trenuci velike dominacije domaćina.

U 76. minuti Giggs, koji je u igru ušao u nastavku, s lijeve strane uputio je lukav, nezgodan centaršut, no Silvestre zadnjim naporom glavom izbija pred natrčalim Rooneyem. Tri minute poslije Manchesteru je poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije Ryana Giggsa.

U 86. minuti prilika za londonski klub. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane najviši u skoku bio je Bendtner, ali njegov udarac nije našao metu. Do kraja nije bilo prilika i Manchester na uzvrat za tjedan dana u London odlazi s minimalnom prednošću.

Ni ulazak hrvatskog reprezentativca Eduardo da Silve u igru u 82. minuti umjesto neučinkovitog Adebayora nije donio bolju igru gostiju.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije