Iz Juventusa u anale: Miralem Pjanić postao najskuplji igrač u historiji BiH

Radiosarajevo.ba
Iz Juventusa u anale: Miralem Pjanić postao najskuplji igrač u historiji BiH
Zahvaljujući sjajnim partijama u dresu Juventusa i reprezentacije BiH, Miralem Pjanić uspio je još jednom ispisati historiju bh. nogometa, te je na početku 2018. godine postao najvrijedniji Zmaj svih vremena.

Tačnije, Pjanić je postao prvi igrač iz BiH čija vrijednost, prema procjenama Transfermarkta, iznosi 50 miliona eura.

Ova stranica, koja se bavi tržišnom procjenom nogometaša iz cijelog svijeta, procijenila je da je zaključno s decembrom 2017. godine vrijednost Miralema Pjanića porasla za 10 miliona eura u odnosu na posljednje procjene, te da sada klubovi za njegov transfer moraju izdvojiti 50 miliona eura.

Time je Mali princ, ujedno, postao i najvrijedniji igrač Bosne i Hercegovine, barem prema procjenama Transfermarkta.

Na ovaj način, postao je i šesti najvrijedniji igrač Serie A, te su od njega skuplji samo Dybala, Icardi, Higuain, Insigne i Milinković-Savić.

S druge strane, porasla je i cijena Edina Džeke, koja je sada veća za četiri miliona eura u odnosu na posljednju procjenu u junu 2017. godine, ali je ipak riječ o stagnaciji cijene, jer je Dijamant najvrijedniji bio u februaru 2012. godine, kada je procijenjen na vrijednost od 32 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije