Majstorija Sabitzera za pobjedu Leipziga, Chelsea slavio u Amsterdamu

Radiosarajevo.ba
Majstorija Sabitzera za pobjedu Leipziga, Chelsea slavio u Amsterdamu
Foto: EPA-EFE / Marcel Sabitzer

Odigrane su prve dvije utakmice drugog dana trećeg kola UEFA-ine Lige prvaka u fudbalu. Dueli su se igrali u Amsterdamu i Leipzigu, Ajax je ugostio Chelsea, a Leipzig ruski Zenit.

U prvom susretu trećeg kola grupe G Leipzig je na svom terenu ugostio Zenit. Nijemci su u duel ušli sa tri osvojena boda, a Rusi su skupili četiri. Već u prvoj minuti susreta domaćin je mogao do vodstva, ali je golman gostiju uz pomoć prečke zaustavio pokušaj Laimera.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu vidjeli smo u 25. minuti utakmice. Jaroslav Rakitski je došalo do lopte nakon jedne odbijene mreže i matirao golmana domaćih.

Nakon četiri minute igre u nastavku domaćin je izjednačio, a strijelac je bio Laimer. Najljepši trenutak utakmice desio se u 59. minuti. Fantastičan pogodak postigao je fudbaler Leipziga. Marcel Sabitzer je šutirao iz prve i pogodio rašlje gola gostiju. Ostalo je do kraja 2:1 za domaće. 

Rezultati by SofaScore

U grupi H Ajax je na svom terenu ugostio Chelsea. Domaćin je došao do vodstva u 36. minuti susreta, ali je nakon konsultacija s VAR sobom sudija poništio pogodak. Četiri minute prije kraja utakmice gosti su došli do vodstva, a strijelac je bio Michy Batshuayi. Ostalo je do kraja 1:0 za goste. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije