Majka Zlatka Dalića: Želim da mi se sin što prije vrati

Radiosarajevo.ba
Majka Zlatka Dalića: Želim da mi se sin što prije vrati
FOTO: Screenshot / Kata Dalić
Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se nakon pobjede nad Engleskom u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji i u nedjelju će odmjeriti snage s reprezetacijom Francuske.

Ekipa Federalne TV posjetila je Livno rodno mjesto Zlatka Dalića, selektora nogometne reprezentacije Hrvatske, i tamo razgovarala sa njegovom majkom i prijateljima.

U razgovoru za Federalnu televiziju Dalićeva majka Kata je sretna, ali i brine za sina te mu poručuje: 

"Da ide do kraja, pa dokle stigne. A ja mu kažem: 'Izgubi!' A on: 'A mama što?' A ja mu kažem pa da ovo više prekine se, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se", izjavila je sa smiješkom i neskrivenim ponosom gospođa Kata, s kojom su reporteri razgovarali uoči hsitorijske utakmice Hrvatska-Engleska, što znači da će mama Dalić još neko vrijeme biti na slatkim mukama.

U domu Dalića vladaju ponos i strepnja.

"Jako sam ponosna na njega i njegov uspjeh koji je napravio i što sam još ponosnija što je sam sve napravio, što mu niko nije pomogao, nego sam. Bio je jako uporan, jako strpljiv, jako vrijedan", ističe Mladenka Bandov, sestra Zlatka Dalića.

Ostatak ove priče iz rodnog grada selektora nogometne reprezentacije Hrvatske pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije