Majka poznatog nogometaša uputila potresnu poruku: 'Moj sin godinama zlostavlja žene bez kazne'

1
Radiosarajevo.ba
Majka poznatog nogometaša uputila potresnu poruku: 'Moj sin godinama zlostavlja žene bez kazne'
Foto: Instagram / Jerome Boateng

U mailu koji je objavljen u medijima, majka nekadašnjeg reprezentativca Njemačke Jeromea Boatenga je napisala: "Moj sin je godinama psihički i fizički zlostavljao žene, sada je Kasia Lenhardt oduzela život, a on se ne želi suočiti s posljedicama za svoje ponašanje".

Kasia Lenhardt (25) bila je s Boatengom u vezi više od dvije godine. Manekenka je 9. februara 2021. pronađena mrtva u stanu u Berlin-Charlottenburgu, a istraga je potvrdila da je počinila samoubistvo. Prema izvještaju, jedan berlinski advokat je potvrdio da je Lenhardt htjela prijaviti Boatenga za napad neposredno prije smrti. Njena smrt dogodila se sedam dana nakon njihovog prekida.

U međuvremenu je Kasia, koja je imala tetovirano ime nogometaša na grudnom košu, svog bivšeg proglasila "vragom" i obećala da će "progovoriti" i "uzvratiti udarac" nakon što se oporavi od prekida. Samo nekoliko sati prije nego što je pronađena mrtva, Kasia je imala objavu na Instagramu u kojem je govorila o "novom poglavlju u životu".

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Boateng je optužio Kasiju da je sabotirala njegov odnos s bivšom djevojkom Rebeccom i njegovom porodicom prije nego što su počeli izlaziti i da ga je ucjenjivala da ostane s njom.

Der Spiegel također ima chat poruke u kojima je Kasia Lenhardt u oktorbru 2019. izjavila da je Boateng bio nasilan prema njoj i da ju je navodno povrijedio: "Nažalost, skoro mi je slomio lijevi palac", kaže Kasia Lenhardt u glasovnoj poruci koju posjeduje Spiegel.

Boatengov advokat je u odgovoru na zahtjev Spiegela u martu 2024. objasnio: "Zbog postupka koji je u toku, trenutno nije moguće da naš klijent detaljno odgovori na vaša pitanja. Zbog toga, temeljno: jednostavno ste u velikoj mjeri pogrešno informisani; Osim toga, očigledno vam se daju samo selektivne informacije". Boateng ima dugu i problematičnu prošlost sa ženama u svom životu, praćenu gorkim prekidima, tužbama za serijsku prevaru i tužbom majke njegove djece zbog zlostavljanja.

Jerome Boateng je bivši igrač Bayerna. Trenirao je s Bavarcima prošle godine i vjerovalo se da bi se mogao vratiti u klub u kojem je osvojio trostruku krunu 2013. i 2020. godine, ali to se nije dogodilo, zbog čega je okončao karijeru, javlja SD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije