Maestralna asistencija Pjanića za oproštaj: Juventus je prvak Italije

Radiosarajevo.ba
Maestralna asistencija Pjanića za oproštaj: Juventus je prvak Italije
Foto: EPA-EFE / Juventus

Pobjedom nad Sampdorijom rezultatom 2:0 u 36. kolu italijanske Serije A, fudbaleri Juventusa sinoć su osvojili devetu titulu prvaka u nizu.

Iako se do restarta fudbala u Italiji Lazio borio ‘lavovski’ i nije se predavao, Juventus je na kraju rutinski došao do novog trofeja, 36. u svojoj historiji.

Sinoć je na Allianz stadionu ‘pala’ Sampdoria, a doprinos je dao i bosanskohercegovački reprezentativac, Miralem Pjanić. Bh. veznjak, koji se oprašta od Serije A, asistirao je duboko u nadoknadi prvog dijela za Cristiana Ronalda na maestralan način iz slobodnog udarca, za vodstvo Stare dame, piše SCsport.

Do 67. minute čekalo se na drugi gol. Federico Bernardeschi je u 67. minuti prikucao odbijenu loptu u praznu mrežu za 2:0.

Stvari su bile riješene već tada, a posebno nakon što je u 77. minuti Morten Thorsby dobio drugi žuti karton i tim iz Đenove je ostao sa igračem manje.

Rezultat se mogao promijeniti i u pretposljednjoj minuti susreta, ali je Cristiano Ronaldo pogodio prečku iz jedanaesterca i tako propustio priliku da lideru liste strijelaca, Ciri Immobileu, priđe na dva gola zaostatka.

Utakmica je završena rezultatom 2:0, a nakon toga nastalo je veliko slavlje u Torinu. Juventus je osvojio 36. Scudetto, ujedno i prva šampionska titula za trenera Maurizija Sarrija koji je, uprkos tome, pod pritiskom navijača Stare dame zbog ne baš sjajnih igara, posebno u posljednje vrijeme.

Zbog autorskih prava ne može objavljivati videa, snimke utakmice možete pogeldati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije