Madail se zahvalio i izvinio N/FSBiH

Radiosarajevo.ba
Madail se zahvalio i izvinio N/FSBiH

Gilberto Madail, predsjednik Nogometnog saveza Portugala snakon sinoćnje utakmice baraža za plasman na EURO 2012, javno i zvanično se izvinio N/FSBiH.

"Ovom prilikom želim se zahvaliti fudbalskoj federaciji BiH, ali i svim ljudima sa kojima smo se susretali, na velikom gostoprimstvu za vrijeme boravka u vašoj zemlji. Sve je bilo odlično, od osiguranja, transporta od aerodroma do Zenice i natrag, uslova u hotelu, korektnosti vaših navijača na tribinama i igrača na terenu."

"Nažalost, samo travnjak stadiona nije bio zadovoljavajući, a na što smo se bili primorani žaliti UEFA prije odigravanja utakmice. Mislim da loše stanje terena nije pomoglo ni našim, ni vašim igračima", istakao je Madail, te naglasio:

"Žao mi je što smo morali protestovati, nismo imali loše namjere i žao nam je što smo u cijelu priču uključili UEFA. Ne bi volio da nas neko pogrešno shvati ovaj potez, a ukoliko i jeste nekoga uvrijedilo, ovom prilikom se izvinjavam", prenijeli su portugalski medijiMadailovu izjavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije