Ma, kakav Ronaldo: Luka je seks simbol broj jedan u Japanu

Radiosarajevo.ba
Ma, kakav Ronaldo: Luka je seks simbol broj jedan u Japanu
FOTO: EPA / Luka Modrić

Luka Modrić je kapiten hrvatske reprezentacije i najbolji igrač na svijetu i vjerovatno mislite da znate sve o njemu, no jedan bi vas podatak mogao iznenaditi, da ne kažemo šokirati, piše Germanijak.hr.

Naime, žene u Japanu smatraju Luku Modrića seks simbolom!

Ne kažemo da čovjek nije zgodan, današnje žene ionako više privlači uspjeh, nego izgled, pa ga s tog aspekta možete smatrati privlačnim suprotnom spolu, ali kad se biraju nogometni Apoloni, rijetko kad se spomene hrvatski kapiten. Ipak, u Zemlji izlazećeg sunca seks simbol za milione tinejdžerki nije zalizani mišićavko Cristiano Ronaldo, nego Luka!

Europljanima je na taj podatak pažnju skrenuo koautor njegove biografije Sin rata - Modrićeva knjiga toliko je uspješna da je dospjela i na police u dalekom Japanu, a kad se autor Vicente Azpicarte pojavio u Tokiju na radnom sastanku za prijevod na japanski jezik i kad je prvi put ugledao omot japanske verzije svoje knjige ostao je šokiran.

Cover njegove knjige nije pokrivala fotografija Modrića kako upravlja svojim trupama na terenu, kako slavi pogodak, nego kako miče kosu s lica! „Što je ovo,“ upitao je svog japanskog urednika autor Lukine biografije. „Modrića u Japanu smatraju jednim od najprivlačnijih nogometaša na kugli zemaljskoj,“ hladno mu je odgovorio. „Modrića smatraju zgodnijim od Cristiana Ronalda?!,“ šokirano je vratio potpitanjem Azpitarte.

Za sve postoji logično objašnjenje, barem za većinu stvari, pa tako postoji i za ovaj fenomen. Stvar je kulturološka, sve neazijate na Dalekom Istoku nazivaju „zapadnjacima“, a tu frazu koriste i kad opisuju bijelce. Klasičan europski izgled prolazi na većini modnih pista u svijetu, ali ne i kod japanskih tinejdžerki. Lukina valovita kosa, zdepaste noge i šiljasti nos u Japanu se smatraju simbolom ljepote, pa tako Modrić, koji će kod devet do deset Europljanki biti iza Ronalda u izboru ljepote, u istom omjeru pobijediti Portugalca upitate li Azijatkinju tko joj je zgodniji.

Lukinom statusu seks simbola u Japanu pridonio je i njegov životni put, sve nedaće s kojima se susretao u djetinjstvu, priče o odrastanju u neimaštini za vrijeme Domovinskog rata i sav taj popratni folklor, japanskim ženama učinili su ga još neodoljivijim… Njegov nizak rast kod većine žena u Europi bi mu bio problem, ali Japanke ga štuju samo još više jer je unatoč ne baš osobitim fizičkim predispozicijama dogurao do statusa najboljeg igrača svijeta.

I baš kad je Ronaldo pomislio kako mu je Modrić pouzimao sve individualne titule, ispada kako je ispred njega i u jedinom izboru u kojem je mislio da Luka nema šanse… 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije