Lyon se odbranio od Barcelone, Liverpool nije iskoristio svoje prilike protiv Bayerna

Radiosarajevo.ba
Lyon se odbranio od Barcelone, Liverpool nije iskoristio svoje prilike protiv Bayerna
Foto: Twitter / Detalj s meča Liverpool - Bayern
U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Bayerna na Anfiledu nije bilo pogodaka.

Salah je u 12. minuti imalo solidan pokušaj, ali Neuer se nije dao prevariti. Već u narednom napadu Bavarci su imali stopostotnu priliku kada je Matip nespretno zahvatio loptu na petercu i zamalo je savladao Alissona, koji je nekako uspio da odbrani.

Golman Liverpoola se poigravao u 16. minuti, ali Bayern to nije kaznio, jer je udarac Comana pogodio vanjski dio mreže. Redsi su uzvratili osam minuta kasnije, ali udarac glavom Salaha otišao je pored gola.

Domaći su kolosalnu priliku propustili u 33. minuti. Lopta se sretno odbila do Manea, ali je senegalski napadač sa samo nekoliko metara, traljavo šutirao pored gola. Gnabry je na drugoj strani solidno šutirao sa distance tri minute kasnije, ali Alisson nije imao većih problema.

Mane je u 38. minuti pokušao efektno, makazicama, ali samo preko gola. Liverpool je sjajnu akciju izveo u 41. minuti, ali Matip nije uspio da dobro zahvati loptu iz dobre pozicije i na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak nije bio tako uzbudljiv, a prvi ozbiljniji pokušaj bilježimo u 59. minuti kada je Gnabry odlično šutirao sa 20-ak metara, ali lopta je prohujala preko gola. Do kraja gotovo da nije bilo pravih prilika i ostalo je 0:0.

Lyon i Barcelona su remizirali u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka, odigravši meč bez golova.

Već u 5. minuti Lionel Messi je izveo slobodnjak sa distance, ali lopta je prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Lavovi su uzvratili već u 10. minuti. Martin Terrier silovito šutirao iz daljine, ali je Marc-Andre ter Stegen uz pomoć prečke sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu.

Messi je imao novu dobru šansu u 17. minuti, ali je iz dobre pozicije pucao visoko iznad gola. Katalonci su do isteka prvog dijela imali više od igre, u finišu je dobar pokušaj imao i Dembele, ali nakon prvih 45 minuta ostalo je 0:0.

Barca je dominirala i u nastavku, iako je Lyon prvi prijetio preko Depaya. Dobre šanse su imali Suarez koji je izblokiran u posljednji čas u 62., a zatim i Messi u 65. minuti, ali je Lopes odlično zaustavio njegov udarac.

Redale su se prilike pred golom francuskog kluba, Suarez u 70. i Alba u 78. su bili u izglednim situacijama, ali nisu imali sreće i do kraja je ostalo 0:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije