Lyon gostuje Liverpoolu

Radiosarajevo.ba
Lyon gostuje Liverpoolu

Foto: Reuters

Ovo je sedmica istine za Benitezov Liverpool, neuspjesi u sljedećim danima mogli bi Redse odvesti na rub ponora. Od kada je stigao na Anfield Road u julu 2004. godine, španski trener nije bio u težoj poziciji. Igra i rezultati koje njegovi odabranici pokazuju ove sezone su očajni, a potvrda tome su i tri zadnja uzastopna poraza bez postignutog gola (Fiorentina, Chelsea, Sunderland).

U prvenstvu su na skromnom osmom mjestu, u skupini Lige prvaka drže treće mjesto s mršavom pobjedom protiv Debrecena i porazom u Firenci, a ove sedmice ih čekaju teška iskušenja, u utorak protiv Lyona u Ligi prvaka i u nedjelju protiv Manchester Uniteda u Premier ligi.

Kako to već obično biva, u trenucima dok su na ‘dnu’ Liverpoolu se dogodila i ‘lopta za plažu’ - montypythonovski pogodak Darrena Benta kojim je Sunderland svladao Liverpool 1:0.

"Neke stvari su izvan kontrole i glupo se njima zamarati. No, nismo izgubili zbog lopte za plažu (inače, sudac utakmice Sunderland - Liverpool Jones iduće kolo će suditi 2. ligu, to mu je kazna za pogrešku nap.a.), već zbog činjenice što smo igrali loše", kazao je.

Liverpool je prijašnjih sezona teško primao golove, ispred Reine je bio vrlo pokretljiv blok, a suparnike je rušio silinom i ritmom. Sada, ipak, curi na sve strane. Svjestan situacije u kojoj se nalazi, Benitez je od igrača zatražio da ‘skupe glave’ i pokažu pobjednički karakter.
"Pokažite mu... i vratite osmijeh na lica naših navijača", poručio im je u svlačionici.

Prvi ispit imat će već danas kada na Anfield dolazi Lyon. Još uvijek nije sigurno hoće li zaigrati Steven Gerrard i Fernando Torresm, što predstavlja veliki hendikep za engleski sastav.

" Mogu se samo moliti da nastupe", dodao je Benitez, dok je kapetan Carragher poručio kako nema smisla naricati nad zlom sudbinom.

"Ova ekipa ima dovoljno kvalitetnih igrača. Moramo preuzeti svoj dio odgovornosti i pokušati se izvući iz ove krize", rekao je Carragher.

Lyon, sa druge strane ima dvije pobjede iz dva susreta uz gol razliku 5-0.

“Sretan sam što ću zaigrati na jednom od najslavnijih fudbalskih stadiona, ali u trenutku kada izađete na teren ta vam utakmica postane kao i svaka druga. Liverpool u svojim redovima ima kvalitetu, njegovi su igrači svima poznati, ali sve to nema nikakve veze kada susret započne. Onda vam je tek preostalo dati sve od sebe, bez obzira na to tko stoji s druge strane”, rekao je veznjak našeg nacionalnog tima Miralem Pjanić za za službenu internetsku stranicu Evropske fudbalske federacije, a prenosi sportsport.ba.

"Svjesni smo vlastite snage, ali najvažnije je da ne izgubimo previše bodova budući da želimo biti lideri grupe. Remijem bi došli do sedmoga boda i bili bi jako zadovoljni ukoliko bi ostali neporaženi," dodao je Pjanić.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti duel Intera, koji traži prvu pobjedu ito protiv Dinama iz Kieva. Interesantno će i u meču između Stuttgarta i Seville. Aktualni prvak Evrope Barcelona dočekuje ruski Rubin.

Sastaju se:
Debrecen - Fiorentina
Liverpool - Lyon
Barcelona - Rubin Kazan
Inter Milan - Dynamo Kyiv
Rangers - Unirea Urziceni
Stuttgart - Sevilla
AZ Alkmaar - Arsenal
Olympiakos Piraeus - Standard Liege

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije