Lukaku u sukobu sa navijačima: Odgovorio na gnusne rasističke uvrede sa tribina pa isključen iz igre

0
Radiosarajevo.ba
Lukaku u sukobu sa navijačima: Odgovorio na gnusne rasističke uvrede sa tribina pa isključen iz igre
Foto: Twitter / Romelo Lukaku

Juventus i Inter remizirali su u prvom polufinalnom duelu italijanskog Kupa, ali ovaj meč je pao u drugi plan zbog dešavanja iz sudijske nadoknade i nakon meča.

Određeni dio navijača Juventusa sa tribina je rasistički vrijeđao Romelua Lukakua koji je isključen s utakmice, a zatim je došlo do fizičkog obračuna navijača na terenu.

Inter je golom sa bijele tačke u nadoknadi susreta došao do remija u Torinu protiv Juventusa rezultatom 1:1. Pogodio je Romelu Lukaku, a Belgijanac je zatim isključen zbog slavlja od strane sudije Davidea Masse.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Belgijanac je čuo kako ga jedan dio publike vrijeđa na rasnoj osnovi. Nakon što je postigao pogodak pokazao je tom dijelu poblike na tribinama stadiona Juventusa da budu tihi salutirajući im.

Zbog ovog poteza Belgijanac je dobio drugi žuti karton i isključen je iz igre.

Na snimcima koji kruže internetom čuju se pojedini navijači Juventusa kako imitiraju zvuke majmuna s tribina što je vjerovatno i razlog zašto je došlo do reakcije Lukakua.

Romelu Lukaku je i ranije imao sličnih situacija s protivničkim navijačima. Česta je meta rasista i u nekim slučajevima je napuštao teren zbog sličnih navijačkih ispada.

Izgledno je da će Juventus biti žestoko kažnjen zbog ovih dešavanja a nama ostaje samo da čekamo odluku FIFA-e koja se godinama bori protiv rasizma kampanjom "Say NO to racism".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije