Luiz propušta četiri prijateljske utakmice

Radiosarajevo.ba
Luiz propušta četiri prijateljske utakmice

Chelseajev odbrambeni igrač David Luiz zbog ozljede bedrenog mišića će propustiti četiri nadolazeće prijateljske utakmice u dresu brazilske reprezentacije.

U pitanju je brazilska olimpijska reprezentacija, koja se priprema za nastup na Igrama u Londonu, na kojima će tražiti priliku za prvo zlato Brazila u povijesti na tom natjecanju. Danci će u subotu u Hamburgu igrati protiv Danske, a nakon toga protiv SAD-a 30. maja, Meksika 3. juna i Argentine 9. juna.

Vratio se u akciju 25-godišnji Luiz u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna, u kojoj je njegov klub stigao do prvog naslova europskog prvaka. Nakon toga se žalio na bolove u bedrenom mišiću.

"Davidu treba vremena kako bi se vratio u optimalnu fizičku spremu. Neće igrati u prijateljskim utakmicama, ali će i dalje trenirati s nama. Moj je plan pripremiti ga dobro kako bi sljedeću sezonu u Chelseaju započeo u najboljem mogućem fizičkom stanju. Ukoliko ga naš izbornik Mano Menezes uvrsti u sastav za Olimpijske igre, to neće biti nikakav problem", rekao je liječnik brazilske reprezentacije Jose Luis Runco.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije