Minimalan poraz Zrinjskog u Razgradu: Plemići nose aktivan rezultat u Mostar

Radiosarajevo.ba
Minimalan poraz Zrinjskog u Razgradu: Plemići nose aktivan rezultat u Mostar
Foto: FS BiH / Zrinjski poražen u Razgradu
Bugarski Ludogorec dočekao je danas u Razgradu na svom terenu ekipu mostarskog Zrinjskog u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo u osmoj minuti susreta. Keseru je iz dobre prilike odlično šutirao, ali je njegov udarac završio preko prečke gola Solda. Ludogorec je došao do vodstva u 16. minuti utakmice. Pogodio je Cosmin Moti nakon kornera i ubačaja Wandersona. Soldo nije dobro procijenio let lopte, a Moti je to iskoristio i pogodio mrežu.

Zrinjski je pokušao u 21. minuti susreta preko Filipovića iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj završio preko prečke gola ekipe iz Razgrada. Plemići su zaprijetili i u 27. minuti susraeta. Čirjak je šutirao, ali golman Bugara odlično brani.

Domaći su zaprijetili protiv Keserua u 42. minuti, ali je Soldo i ovaj put sjajno intervenisao. Samo dvije minute kasnije Marcelinho je propustio odličnu priliku. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Bugare.

U nastavku susreta prvu priliku imali su Bugari, ali Keseru ni ovaj put nije precizan. U 70. minuti susreta priliku je imao Marcelinho, a Laštro odlično interveniše i spašava svoj gol. U drugom poluvremenu vidjeli smo mnogo manje uzbuđenja nego u prvom. U samom finišu domaći su imali dvije sjajne prilike, ali je Soldo sačuvao svoj gol i Zrinsjki se u Mostar se vraća sa aktivnim rezultatom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije