Ludogorec šokirao PSG, Bešiktaš se obrukao

Radiosarajevo.ba
Ludogorec šokirao PSG, Bešiktaš se obrukao
/ Benfica - Napoli (AA)
Utakmicama posljednjeg kola okončano je takmičenje u Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Nakon ovih utakmica poznato je osam ekipa koje će na proljeće nastaviti takmičenje u Ligi prvaka.

To su Arsenal, PSG, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico i Bayern, dok put u Evropskoj ligi nastavljaju Ludogorec, Bešiktaš, Borussia Mönchengladbach i Rostov.

Najviše uzbuđenja trebalo je biti u grupi B jer su tri ekipe ušle s šansama da prođu dalje. No, Bešiktaš se obrukao u Kijevu i izgubio 6:0, pa su Benfica i Napoli u međusobnom duelu na Estádio da Luzu odlučivali o prva dva mjesta u grupi. Uspješniji su bili Napolitanci i pobijedili 2:1 (Callejon 60, Mertens 79 - Jimenez 87).

U grupi A Arsenal i PSG osigurali su plasman dalje, samo je bilo pitanje koja će od te dvije ekipe biti pobjednik grupe. Parižani su sve imali u svojim rukama ali je Ludogorec priredio senzaciju na Parku prinčeva i osvojio bod igrajući 2:2 (Cavani 61, Di Maria 90 – Misidjan 15, Wanderson 69). Arsenal je bez problema došao do trijumfa u Baselu 4:1 i prvog mjesta u grupi.

U grupi C sve je bilo poznato prije posljednjeg kola: Barcelona i Manchester City idu dalje, Borussia Mönchengladbach u Evropsku ligu, a Celtic se oprašta. Katalonci su priredili još jednu egzibiciju, nadigrali Borussiju 4:0, uz hat-trick Arde Turana.

Posljednja dilema riješena je u grupi D, u meču PSV-a i Rostova koji su odlučivali o trećem mjestu i putniku za Evropsku ligu. Bedem Rusa izdržao je na Philips stadionu pa Rostov nastavlja evropsku odiseju. U meču bez rezultatskog imperativa Bayern je zabilježio pirovu pobjedu nad Atleticom 1:0 (Lewandowski 28)

Rezultati i tabele

Grupa A: Basel – Arsenal 1:4, Paris Saint-Germain – Ludogorec 2:2. Tabela: Arsenal 14, PSG 12, Ludogorec 3, Basel 2.

Grupa B: Benfica – Napoli 1:2, Dinamo Kijev – Bešiktaš 6:0. Tabela: Napoli 11, Benfica 8, Bešiktaš 7, Dinamo (K) 5.

Grupa C: Barcelona – Borussia Mönchengladbach 4:0, Manchester City – Celtic 1:1. Tabela: Barcelona 15, Manchester City 9, Borussia (M) 5, Celtic 3.

Grupa D: Bayern Munchen – Atletico Madrid 1:0, PSV – Rostov 0:0. Tabela: Atletico 15, Bayern 12, Rostov 5, PSV 2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije