Low protiv proširenja Evropskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Low protiv proširenja Evropskog prvenstva


Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Low protivi se proširenju nogometnog evropskog prvenstva s 16 na 24 ekipe. Na EP-u u Francuskoj, koje će biti održano za četiri godine, prvi put će nastupiti 24 ekipe.

''Jako sam skeptičan. Značaj će prvo izgubiti kvalifikacije koje neće biti više tako teške", kazao je Nijemac koji ne krije strah da će nezanimljiv biti i prvi dio završnog turnira EP-a.

Low je upozorio na zahtjevnu grupu ovogodišnjeg EP-a, u kojoj će Nijemci odmjerit snage s Holanđanima, Portugalcima i Dancima. "U našoj grupi se nalaze četiri ekipe iz prve desetorke svjetske jakosne liste. Kvalitet je ogroman, a konkurencija još veća nego na svjetskom prvenstvu'', rekao je njemački selektor.

Nijemac je ubjeđen da će mnogi susreti prvog dijela EP-a biti nezanimljivi nakon što se broj učesnika poveća, ali ističe da razumije želje manjih nogometnih nacija, prenose mediji.

"Naravno da su manje nogometne nacije za proširenje, ali mislim da je 16 pravi broj za kvalitet takmičenja'', zaključio je Low.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije