Leopold Luque / Ljekar optužen da je ubio Maradonu u suzama iznio sve detalje

30. 11. 2020. u 13:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 80

Leopold Luque, glavni doktor Maradoninog ljekarskog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehaja. Policija mu je jučer upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti. 

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje ljekarski tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje.

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine kćeri dovele u pitanje lijekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin advokat zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo jesu li doktori napravili sve što su mogli.

Odlučio je iznijeti svoju stranu priče

Luque je nakon pretresa u svoj dom pozvao argentinske novinare kojima je 40 minuta odgovarao na pitanja i iznosio svoju stranu priče. 

"Nije bilo ljekarske greške. Sve što je moglo biti napravljeno je napravljeno. Nemam sebi šta zamjeriti. Volio sam Diega i sve sam radio mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to šta se dogodilo, ponosan sam na sve što sam napravio za Diega i njegovu porodicu. Često sam mu viđao kćeri, a braća me obožavaju", rekao je Luque pa dodao:

"U četvrtak me izbacio iz kuće i izvrijeđao. Kad se razbolio tako je postupao sa svima. Nije htio pričati ni s kćerima. Kad me tjerao, nisam htio otići, rekao sam mu da neću otići dok se ne ustane iz kreveta. Uspio sam ga podići i onda sam morao otići. Njegova smrt nije posljedica ljekarske greške. Srčani udar je nešto što se moglo dogoditi takvom pacijentu, potpuno je normalno da tako umro neko ko ima historiju bolesti kakvu je Diego imao."

Spreman je sarađivati s istražiteljima

Nakon što je pojasnio šta se događalo u zadnjim danima Maradonina života, Luque je priču proširio na cijeli period u kojem je pomagao argentinskoj legendi, prenosi Index.hr.

"Diego je jako dugo bio tužan i depresivan. Nedostajali su mu njegovi roditelji. Trudio sam se biti dobar prijatelj i uvijek mu stajati na raspolaganju. I takav je bio prejak, niste mu ništa mogli nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebao je ići na odvikavanje od alkohola, ali nije htio. Morali smo balansirati između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je što god je on htio, niko mu nije mogao ništa", rekao je Luque pa dodao:

"Znam da će sada biti novinari koji će tražiti krv nakon njegove smrti, ali nisam kriv za ništa. Jedino što sam skrivio je što sam ga volio. Na raspolaganju sam svim tijelima koja me žele istraživati, nemam šta skrivati. Uvijek sam bio uz Diega i vjerujem da će oni koji žele saznati istinu vrlo brzo shvatiti da nisam kriv za njegovu smrt."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)