Ljajić udaljen iz reprezentacije jer nije pjevao himnu

Radiosarajevo.ba
Ljajić udaljen iz reprezentacije jer nije pjevao himnu


Srbijanski reprezentativac Adem Ljajić izbačen je iz nacionalnog tima Srbije jer nije htio pjevati državnu himnu u meču sa Španijom.

Ljajić je odbijanjem da pjeva himnu prekršio Sporazum o ponašanju koji je, kao i svi ostali fudbaleri, potpisao po dolasku Siniše Mihajlovića na klupu reprezentacije, javlja Tanjug.

Ljajić je, prema pisanju Tanjuga, rekao selektoru Mihajloviću da himnu nije pjevao iz "iz ličnih razloga".

"FSS je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u 'A' reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom. Pjevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio", navodi se u saopštenju FSS.

U daljem tekstu stoji kako ova odluka ne znači da su Ljajiću zauvijek zatvorena vrata nacionalnog tima.

"Potrebno je da o promjeni ličnog stava obavijesti selektora Mihajlovića i onda će, kada igrama i formom to zasluži, moći ponovo da bude pozvan", zaključuje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije