Liverpool i Bayern u nemogućoj misiji

Radiosarajevo.ba
Liverpool i Bayern u nemogućoj misiji

U utorak se igraju prvi uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka.

Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Evrope, Liverpool pokušaće stići zapstatak od 2 gola iz prve utakmice sa Chelseaom. Tačnije Liverpool na Stamford Bridgeu mora postići najmanje tri gola (pod uslovom da ne prime niti jedan) da bi prošli u polufinale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

Chelsea je u ovom susretu je u velikoj prednosti. Pored domaćeg terena moraju ostati koncentrisani i nedopustiti napadačima Liverpoola da postignu tri gola.

"Vjerujemo da možemo napraviti preokret. Zašto ne? Idemo se boriti i zabiti pogodak, pa zatim još jedan. Ova momčad je osvojila Ligu prvaka tako što je zabila tri gola u pet minuta i zato možemo zabiti tri u 90 minuta. Trebamo se samo toga prisjetiti i vjerovati u to", rekao je odbrambeni igrač Liverpoola Arbeloa.

"U teškom smo situaciji, u to nema sumnje. na svom terenu izgubiti sa 3:1 protiv jedne momčadi kakva je Chelsea, prolazak dalje izgleda kao nemoguća misija. Ipak, ako ćemo se sjetiti onog istanbulskog finala, tko je nakon vodstva Milana od 3:0 mislio da ćemo se vratiti nitko. Ako smo to onda napravili možemo opet. Da, ako ponovimo onakvu predstavu prolazak u polufinale moguć je", istakauo je Rafa Benitez.

"U dobroj smo formi, dobrom raspoloženju, a imamo i vrlo dobar rezultat. Mislim da ne bi trebali biti nikakvih problema, iako je Liverpool vrlo opasan protivnik", rekao je Guus Hiddink.

U još težoj situaciji od Liverpoola nalaze se igrači i trenr minhenskog Bayerna koji je na Camp Nou poražen sa visokih 4:0.

"Nećemo se predati. Moramo vratiti ponos zbog navijača, ali nismo u vrhunskoj formi te je Barcelona u fantastičnoj prednosti. Jedina nam je šansa ako oni budu igrali s osam igrača', najbolje je opisao stanje veznjak Bayerna Mark van Bommel.

Takvog mišljenja nije trener bavarskog kluba.

"Bilo bi nerealno reći da očekujem prolaz u polufinale, međutim vjerujte da smo maksimalno spremni i motivirani da napravimo sve u svojoj moći kako bi iznenadili Barcelonu. Na Nou Campu smo ušli sa velikim respektom i to nam se osvetilo. Sada će situacija biti dijametralno suprotna, u to vas uvjeravam", rekao je Klinsmann, kojeg mnogi više ne žele vidjeti na klupi Bayerna, ističući kako je Jurgen sasvim izgubio pojam za realnost.

tportal.hr/index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije